Zorgaanbod

Bij Akfa thuiszorg kunt u terecht voor alle soorten thuiszorg. Heeft u verzorging, verpleging, huishoudelijke zorg of begeleiding nodig? U bent bij Akfa thuiszorg aan het juiste adres!

Akfa thuiszorg werkt volgens een klantgerichte thuiszorgformule waarbij u zelf bepaalt door wie en wanneer de nodige zorg wordt gerealiseerd. De zorgcoördinator informeert u over de mogelijkheden die er op het gebied van zorg zijn, maar ook over de indicatiestelling, eigen bijdrage, maaltijden, hulpmiddelen, et cetera. U ontvangt dus via één kanaal alle relevante informatie.

Wij zoeken voor u de meest geschikte zorgverlener(s); dit betekent dat u wordt geholpen door “uw eigen” zorgverlener(s) op vaste tijden. Er is dus sprake van zorg op maat, geleverd door bekende gezichten en vertrouwde handen. Alle zorgverleners kennen en nemen hun verantwoordelijkheid.

U heeft recht op zorg via een indicatie. De zorg die dan wordt vergoed noemen we “zorg in natura”. Voor Verzorging en Verpleging wordt de indicatie door een wijkverpleegkundige vastgesteld. Huishoudelijke zorg en Begeleiding vraagt u aan via de gemeente waar u woont; deze wordt op grond van de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) geïndiceerd. Een andere mogelijkheid is dat u volledig zelf uw zorgbehoefte bepaalt via een persoonsgebonden budget (PGB) of via particuliere zorg. Wij adviseren u graag over welke vorm van zorg het beste bij u en uw situatie past.

Om de zorgverlening zo goed mogelijk te laten verlopen en om optimaal te kunnen aansluiten bij uw wensen, ontvangt u bij aanvang van de zorg een zorgdossier. Dit zorgdossier blijft in uw bezit gedurende de zorgperiode, maar is het eigendom van Akfa thuiszorg. Het zorgdossier bevat onder meer uw persoonlijke zorgplan en de zorgverleners noteren hierin hun bevindingen. Zo heeft u alles overzichtelijk bij elkaar.