Dagbesteding

Op onze locatie te Brinkstraat 85 te Enschede biedt Akfa Thuiszorg dagbesteding; groepsactiviteiten in de recreatieve sfeer zoals samen wandelen, knutselen of een spelletje doen rekening houdend met de diverse culturen en geloofsovertuigingen. De activiteiten geven een positieve invulling aan het leven en helpen vereenzaming te voorkomen. Samen met anderen iets beleven en het leven delen, daar gaat het om. Dagbesteding draagt ertoe bij dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen en van het leven genieten.

In een gezellige, lichte ruimte kan men elkaar ontmoeten voor een kopje koffie, een praatje en een gezamenlijke warme maaltijd ’s middags. Er is altijd professionele begeleiding aanwezig en waar nodig ook verzorgend en verplegend personeel. De dagactiviteiten vinden plaats op meerdere dagen per week, met ruimte voor groepen tot circa 8 cliënten per dagdeel.

Het programma biedt een structuur van activiteit en rust. Het wordt inhoudelijk afgestemd op wat mensen nodig hebben en vooral ook op wat zij zelf kunnen en willen. Het doel is dat de activiteiten bij de cliënten passen, daarom kunnen ze het programma mee invullen. Persoonlijk, op maat en naar smaak. Het is immers hún leven! De activiteiten hebben verschillende aandachtsgebieden: sociaal, creatief en arbeidsmatig, educatie, geloof en beweging.